Fra villa til seniorbolig – den billigste transport

Når seniorer beslutter sig for at down-size deres liv og flytte fra den store villa og ind i en mindre seniorbolig, som passer bedre til deres behov i den tredje alder, så er der mange praktiske ting, som skal ordnes. Én af de store udfordringer, som seniorerne har, er, at de skal skaffe sig af med en del af deres ting, og resten skal flyttes fra villaen til seniorboligen. Det kan være en længerevarende proces at få sorteret i alle de møbler og papkasser med ting, som man har samlet igennem et helt liv. Der kan være mange minder forbundet med ting, og det kan være svært at skille sig af med. Noget af det vælger man måske at forære bort til børn, børnebørn eller anden familie. Og så er der to kategorier af ting tilbage: dét man skal have med sig, og dét som skal på genbrugspladsen.

Hyr transportfirma til logistikken

Mange vælger at hyre et transportfirma i forbindelse med flytning, for så er man sikker på, at der bliver taget professionelt hånd om ens ting, og tunge ting som møbler bliver transporteret på en forsvarlig måde. Man kan desuden tegne en forsikring, som dækker i tilfælde af, at noget går i stykker under kørslen. Mange seniorer har heller ikke fysikken til at bære alle de ting og møbler selv, og de vil måske heller ikke pålægge familiemedlemmer at skulle køre og slæbe på alle deres ting. Men så kan man jo hyre et transportfirma eller specialiseret flyttefirma til at stå for kørslen, og her kan man også få et par flyttemænd med i prisen.

Transport over hele landet

I dag foregår mange ting online, og det gør bestilling af transport til flytning etc. også. Så har du en computer ved hånden, er det nemt at gå online og søge efter transportfirmaer, som kører i dit lokalområde. De fleste transportfirmaer kører på strækninger over hele landet, så hvis du fx flytter fra København til Samsø for at nyde dit otium, eller du flytter fra Sønderjylland til Viborg for at være tættere på fx dine børnebørn, så kan du sagtens få transportfirmaet til at køre denne distance. Det koster selvfølgelig nogle penge, men her er det så muligt at sammenligne priser online og vælge det billigste transportfirma.

Flere tilbud

Har du tid og overskud til det, kan du selv indhente tilbud fra flere firmaer, men du kan også gå ind på én af de portaler, som tilbyder at hjælpe dig med at bestille transport. Det foregår på den måde, at du indtaster, hvad du har brug for af transport, og så sender portalen opgaven i udbud hos forskellige transportfirmaer, som så byder ind på opgaven. Du modtager så de 3-4 billigste eller bedste tilbud, og du kan så vælge det transportfirma, som passer bedst til dine behov. Skal nogle af dine ting køres til storskrald, så kan det være, at der skal bestilles transport i to omgange, eller det kan være, at du kan få transportfirmaet til at tage alt med på én gang og sørge for, at de ting, du ønsker at beholde, bliver kørt til din nye bolig, og resten køres til storskrald.